Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

muffins-crumble-topping-bosbessen

Blauwe bessen muffins met crumble topping

Recept voor 12 zoete muffins.

 

 

Ingrediënten:


Muffins

• 440 gr bloem
• 2 tl bakpoeder
• 2 eieren
• 240 ml melk
• 200 gr blauwe bessen
• 200 gr bruine basterdsuiker
• 55 gr ongezouten roomboter
• 1 tl vanille extract
• ½ tl zout
• 1 tl speculaaskruiden

 

Topping

• 42 gr havermout
• 2 el bloem
• 2 el ongezouten boter
• 2 el bruine basterdsuiker
• 2 pecannoten

 

Overige benodigdheden:


• Weegschaal
• Pannetje
• Mixer
• Foodprocessor (het verschil tussen een foodprocessor en een keukenmixer uitgelegd)
• Schaaltje
• Beslagkom
• Spatel
• 12 muffinvormpjes
• Muffinbakblik voor min. 12 stuks

 

Benodigde tijd: circa 20 minuten voorbereiden, daarna 25 à 30 minuten in de oven.

 

Bereiding van de muffins:


Verwarm de oven voor op 190 ℃ (hetelucht).

 

Crumble topping
Voor de topping doe je de havermout, pecannoten, bloem en de bruine basterdsuiker in de foodprocessor. Verhit vervolgens de boter in een pan en voeg dit, eenmaal gesmolten, ook toe aan de foodprocessor. Meng de ingrediënten vervolgens met behulp van ongeveer 5 pulsen door elkaar. Doe het mengsel in een schaaltje en laat de topping mix rusten in de koelkast.

 

Muffins
Meng de eieren, melk, bruine basterdsuiker en het vanille extract goed door elkaar met een mixer. Voeg vervolgens bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden toe aan dit mengsel en mix dit door het beslag. Verhit in een pannetje de ongezouten roomboter. Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en mix het goed door elkaar. Schep tenslotte met een spatel de blauwe bessen door het beslag.

Leg de vormpjes in een muffinbakvorm/-bakblik, en verdeel het beslag over 12 vormpjes. Haal dan de topping uit de koelkast en verdeel dit over de vormpjes. Bak de muffins 25 – 30 minuten af in de oven op 190℃ , zodat de topping lekker krokant wordt.

 

Bijpassende thee:


Bij deze zoete muffins adviseren wij oolongthee met het kruid ginseng: RIES Herbal Vital.

 

Je kan natuurlijk ook goed variëren door andere bessen of bijvoorbeeld stukjes appel (en kaneel!) te gebruiken. Welke combinatie vind jij het lekkerst?

 

Laat een reactie achter





Posted in